Restaurant in het scheepvaartkwartier Rotterdam te koop

Adres
Van Vollenhovenstraat 19
3016BG Rotterdam

Vraagprijs
€ 30.000,- voor goodwill en inventaris

Huurprijs
€ 6.150,00 per maand excl. BTW

Huurborg
3 maanden huur + BTW

Oppervlakte
+/- 346 m2 totaal

Aantal zitplaatsen
150 binnen, 24 op de veranda en 100 op het tuin terras

Verplichtingen
Personeel

Website
http://www.lastanza.nl/

  Neem nu contact op

Of laat uw gegevens achter


Omschrijving

Prachtig restaurant met een zeer ruim terras in de sfeervolle tuin te koop direct naast de ingang van het Westelijk Handelsterrein in het bruisende Scheepvaartkwartier te Rotterdam. Op dit moment is het in gebruik als een Italiaans / mediterraans restaurant en is van alle gemakken voorzien. De uitgebreid ingerichte open keuken en het mooie terras zijn echte eye-catchers van deze onderneming.

Het Scheepvaartkwartier is gelegen in het centrum van Rotterdam en ligt aan de Nieuwe Maas tussen de Erasmusbrug en de Euromast in. In dit gebied zijn er diverse bezienswaardigheden als het Wereldmuseum, de Veerhaven, de opstapplaats van de Spido, jaarlijkse eventementen als de Wereldhavendagen en het park. Het gebied is erg sfeervol en trekt de laatste jaren steeds meer bezoekers/toeristen. De bedrijven die in deze wijk gevestigd zijn zorgen ook voor de nodige bedrijvigheid.

Één van de huidige ondernemers is onlangs verhuisd en wenst in zijn nieuwe woonplaats een horecazaak te openen. Mede om deze reden hebben de ondernemers besloten de zaak in de verkoop te zetten. Voor een koper liggen er wat kansen om de omzet uit te breiden door bijvoorbeeld het niveau wat toegankelijker te maken en ook open te gaan voor de lunch, iets waar in dit gebied veel vraag naar is.

Het sfeervolle historische pand aan de Van Vollenhovenstraat is opgedeeld in twee verdiepingen. De ruime entree leidt de gasten via een trap naar de entresol, op deze verdieping vind je de bar en ongeveer 50 zitplaatsen, een aparte zaal met toilet en een kantoorruimte. Vanuit de entresol er tevens een toegang naar de veranda met 24 zitplaatsen waarvandaan ook de terrastuin met 100 zitplaatsen (op het westen) te bereiken is. In het souterrain zijn er +/- 70 zitplaatsen, de open keuken, een opslagruimten en de toiletten gevestigd. De souterrain is op hetzelfde niveau gevestigd als de terrastuin aan de achterzijde van het pand.

Totaal aantal vierkante meter ± 346 m², waarvan;

Verkoopruimte ± 72 m²
Zaal/verkoopruimte ± 35 m²
kantoor ± 9 m²
(Entree)hal/toilet ± 14 m²

Veranda ± 25 m² (niet meegenomen in aantal m²)

Totaal souterrain/beneden ± 216 m²:

Bar/office ± 25 m²
Keuken/spoelkeuken ± 46 m²
Opslag/koelcel/vriescel ± 39 m²
Hal/toilet ± 23 m²,

Terrastuin ± 170 m² (niet meegenomen in aantal m²)

Het restaurant is momenteel geopend van 17:30 tot 21:30 uur en op zondagen gesloten. De vergunning biedt echter de mogelijkheid dagelijks van 07:00 tot 01:00 uur open te zijn en op vrijdag en zaterdag tot 02:00 uur. Er wordt gewerkt met een 8 wekelijkse menukaart die wordt aangepast aan het seizoen. De keuken is van alle gemakken voorzien wat van een dergelijk restaurant verwacht mag worden. Het restaurant beschikt over binnen ca 150 zitplaatsen, op de veranda ca 24 en ca 100 in de tuin. Bij de overname is enkel een verplichting naar personeel, er zijn geen vaste contracten met een brouwer of leverancier.

Mocht u na het lezen van deze advertentie meer informatie willen ontvangen of om een bezichtiging te plannen, neem dan contact op met Rik Hendriks op 06-83900428 of via rik@dehorecatussenpersoon.nl.

Wij hebben ons best gedaan om de informatie van deze advertentie zo juist en volledig mogelijk te formuleren. U kunt hier echter geen rechten aan ontlenen en wij aanvaarden geen aansprakelijkheid in geval van enige onjuistheid. Dat geldt zowel voor onvolkomenheden in de inhoud van de advertentie, als voor informatie die wij van derden hebben verkregen.